Prima pagină » Decizie șocantă: Animalele lăsate să moară se întorc la proprietar

Decizie șocantă: Animalele lăsate să moară se întorc la proprietar

Animalele salvate de la moarte de activiști se vor întoarce la cei care le-au condamnat la moarte

by B. R.
0 comment

Imaginile cu zeci de cai și căini lăsați să moară în localitatea ilfoveană Nuci au devenit virale. Iubitorii de animale s-au mobilizat atunci, într-o noapte rece de februarie, să le salveze. Au găsit animale moarte în propriile fecale, cai lăsați cu săptămânile fără apă sau mâncare. Abia acum animalele și-au revenit cât de cât, la timp pentru decizia instanței: ființele chinuite se vor întoarce la torționar.  

“Am intrat și ochii mi s-au dus direct pe el. Un cal care fix atunci pleca din lumea asta. Era căzut în propriile fecale și își dădea ultima suflare. N-am crezut că o să văd o inimă cum se oprește…N-am crezut și n-am să uit. Și apoi i-am văzut pe toți… Unii plecaseră deja din lumea asta, de zile bune. Carnea le era putrezită pe alocuri. Alții se luptau să rămână. Mâncau zăpadă, lemn și pământ… Câinii? Închiși în țarcuri mici. Stăteau în poziția covrig. S-ar fi adăpostit undeva de ger, dar nu aveau unde. N-aveau nicio cușcă, nimic. Mâncare n-aveau. Erau atât de slabi! Și atât de terifiați”, este mărturia șefei de la Protecția Animalelor CJ Ilfov, Hilde Tudora. 

După o mobilizare cum rar s-a văzut, toate animalele au primit îngrijiri medicale și un adăpost corespunzător. “Când în sfârșit statul și ONG-urile făcură echipă bună, când caii începură să zburde în manej, când câinii începură să iasă la joacă, proprietarii își luară avocat, iar judecătorul bătu cu ciocanul și zise: animalele să se întoarcă la proprietar. Decizie definitivă. Nu comentez decizia instanței. Nu zic că proprietarii sunt de vină. Nu zic că îngrijitorii sunt de vină. Instanța va decide asta (procesul pe legea protecției animalelor merge mai departe, practic instanța a spus acum că până se stabilește dacă proprietarii ori îngrijitorii sunt de vină, animalele se întorc la proprietar). Eu știu ce am văzut, eu știu ce am trăit. Și știu că n-o să uit”, a mai scris pe rețelele de socializare Hilde Tudora.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?