Prima pagină » S-a votat: Părinții care au copii de până la 12 ani, concediu medical plătit dacă se îmbolnăvește copilul

S-a votat: Părinții care au copii de până la 12 ani, concediu medical plătit dacă se îmbolnăvește copilul

by A. Ionut
0 comment

Camera Deputaților a trecut proiectul de lege care extinde acordarea concediului medical și a indemnizației pentru concediu medical al părinților cu copii de până la 12 ani în cazul în care micuții se îmbolnăvesc și au nevoie ca părinții lor să îi îngrijească acasă.   

„Am votat un proiect important pentru copiii din România. Și anume posibilitatea acordării de concediu medical părinților pentru îngrijirea copiilor. Această posibilitate exista și în prezent, dar putea să se întâmple acest lucru doar până la vârsta de 7 ani ai copilului. Prin acest proiect de lege am extins vârsta de la 7 la 12 ani prin acordarea concediului medical și a indemnizației aferente acestui concediu”, a precizat Mara- Daniela Calista, deputat PNL și membru al comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților.

Parlamentarii au votat în unanimitate proiectul de lege pentru elaborarea căruia au fost  consultate inclusiv studii psihologice.

„Suntem mulți dintre noi părinți și înțelegem că atunci când acestora le este rău și nu se simt bine, vârsta de 7 ani nu este chiar cea mai potrivită pentru a-l lăsa singur pe cel mic sau pe cea mică acasă pentru a se îngriji de sine. Motiv pentru care, alături de studiile psihologice care există, am extins perioada de la 7 la 12 ani și sper ca atunci când vom mai vota proiecte pentru viitorul copiilor noștri sau pentru confortul copiilor noștri, să reușim să obținem aceleași voturi în unanimitate, așa cum am obținut pentru acest proiect de lege.”, a mai spus Mara- Daniela Calista, deputat PNL.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?