Prima pagină » Investiție-cheie în România: armele ucrainenilor vor fi reperate la Satu Mare

Investiție-cheie în România: armele ucrainenilor vor fi reperate la Satu Mare

by B. R.
0 comment

Armele ucrainene folosite pe front vor fi reparate în România, la Satu Mare. Unul dintre marii producători germani de armament va înființa aici un centru de întreținere, care va funcționa chiar din această lună. Într-o vizită la Palatul Cotroceni, cancelarul german Olaf Scholz a susținut că astfel România și Germania își reafirmă colaborarea, dar și sprijinul pentru Ucraina.    

Blindatele moderne donate de Occident Ucrainei vor ajunge în România de fiecare dată când vor avea nevoie de reparații sau verificări.

„Este important că aceste reparații să se facă în afara Ucrainei, dar aproape de graniță”, a explicat cancelarul german.

Hub-ul de mentenanță pentru mașinile de luptă ale ucrainenilor va fi construit în Satu Mare. Aici vor fi reparate tancurile Leopard 2 și Challenger. Leopard 2 sunt vehicule blindate fabricate în Germania, dotate cu tunuri de 120 milimetri și au o autonomie de 550 de kilometri.  Challenger sunt tancuri britanice cu specificații similare Leopardului.

„Dacă această firmă relevantă în Germania va investi într-o locație în România, atunci acest lucru este de salutat. ” a subliniat Klaus Iohannis.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?