Prima pagină » VIDEO | Maia Sandu anunţă că a fost dejucat un plan al Moscovei de a destabiliza Moldova prin acţiuni subversive, inclusiv luări de ostatici…

VIDEO | Maia Sandu anunţă că a fost dejucat un plan al Moscovei de a destabiliza Moldova prin acţiuni subversive, inclusiv luări de ostatici…

Preşedinta Maia Sandu a anunţat luni că a fost dejucat un plan al Moscovei de a destabiliza Moldova prin acţiuni subversive, inclusiv luări de ostatici şi atacuri asupra unor instituţii, în care ar fi urmat să fie implicaţi cetăţeni din Federaţia Rusă, Belarus, Serbia şi Muntengru.

by A. Ionut
0 comment
Maia Sandu anunţă că a fost dejucat un plan al Moscovei

Maia Sandu anunţă că a fost dejucat un plan al Moscovei! Planul includea acţiuni ale unor diversionişti cu pregătire militară camuflaţi în civili, care să întreprindă acţiuni violente, atacuri asupra unor edificii ale statului şi luare de ostatici, a spus Maia Sandu, reacţionând la discuţiile din spaţiul public, apărute în ultimele zile, în legătură cu securitatea Republicii Moldova.

Citeste si: SURSE: rocada guvernamentală ar putea avea loc în toamnă. Visul lui Marcel Ciolacu se clatină: Ucraina oprește rotativa de la București?

Preşedinta Republicii Moldova a precizat în context că declaraţiile lui Volodimir Zelenski au fost confirmate de instituţiile de la Chişinău.

Planul Rusiei de a întreprinde acţiuni subversive pe teritoriul statului nostru nu este unul nou, a punctat Maia Sandu.

Maia Sandu anunţă că a fost dejucat un plan al Moscovei: „Planul Rusiei de a întreprinde acţiuni subversive pe teritoriul statului nostru nu este unul nou. Tentative de destabilizare a situaţiei şi de subminare a statului au existat şi în toamna anului trecut, dar ele nu şi-au atins obiectivul datorită intervenţiilor prompte ale instituţiilor noastre de securitate şi de asigurare a ordinii publice. În perioada octombrie-decembrie, poliţia şi Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) au intervenit în mai multe cazuri de organizare a elementelor criminale şi au oprit tentativele de violenţă. În toamnă, accentul s-a pus pe criza energetică care trebuia să provoace nemulţumiri majore în rândul populaţiei şi să conducă la proteste violente. Planul pentru perioada următoare presupune acţiuni cu implicarea unor diversionişti cu pregătire militară, camuflaţi în civili, care să întreprindă acţiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului şi luare de ostatici”, a arătat preşedinta Maia Sandu.

Citeste si: Marcel Ciolacu și-a vărsat nervii în prime time. Strategia șefului PSD după ce a aflat că s-ar putea să nu ajungă premier

„Prin acţiuni violente, mascate sub proteste ale aşa-numitei opoziţii, ar urma să se forţeze schimbarea puterii de la Chişinău. Documentele receţionate de la partenerii noştri ucraineni demonstrează o bună documentare”, a precizat Maia Sandu.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?