Prima pagină » Președintele chinez Xi Jinping va vizita Moscova în perioada următoare

Președintele chinez Xi Jinping va vizita Moscova în perioada următoare

by Maria I.
0 comment
Președintele chinez Xi Jinping va vizita Moscova în perioada următoare

Preşedintele chinez Xi Jinping se va afla în Rusia în perioada 20-22 martie pentru o vizită de stat, în urma unei invitaţii lansate de preşedintele Vladimir Putin, au anunţat vineri Kremlinul şi Ministerul Afacerilor Externe chinez, relatează Reuters şi AFP.

„La invitația președintelui Vladimir Putin al Federației Ruse, președintele Xi Jinping va efectua o vizită de stat în Rusia în perioada 20-22 martie”, a anunțat vineri, 17 martie, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, printr-o declarație publicată pe site-ul ministerului.

La rândul său, Kremlinul a confirmat vizita, precizând că cei doi lideri vor discuta despre „cooperarea strategică” dintre Moscova și Beijing.

„În timpul discuțiilor vor fi abordate chestiuni de actualitate ale dezvoltării în continuare a relațiilor de parteneriat cuprinzătoare și a cooperării strategice între Rusia și China”, a anunțat președinția rusă.

Vladimir Putin l-a invitat pe Xi Jinping la Moscova, pe data de 30 decembrie 2022, în timpul convorbirilor purtate prin intermediul unei videoconferințe.

CNN a relatat luna trecută că SUA au informaţii care sugerează că guvernul chinez ia în considerare furnizarea de drone şi muniţie Rusiei pentru a fi folosite în războiul din Ucraina, surse familiare cu aceste informaţii spunând că negocierile dintre Rusia şi China cu privire la preţul şi domeniul de aplicare al echipamentelor sunt în curs de desfăşurare.

Vizita de săptămâna viitoare survine în contextul în care China s-a oferit să medieze pacea în Ucraina, efort privit cu scepticism în Occident, dat fiind sprijinul diplomatic al Beijingului faţă de Rusia, notează Reuters.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?