Prima pagină » FOTO | Tânără patiser, reținută și condamnată la Moscova pentru că și-a decorat prăjiturile cu mesaje anti-război

FOTO | Tânără patiser, reținută și condamnată la Moscova pentru că și-a decorat prăjiturile cu mesaje anti-război

by B. R.
0 comment

O femeie patiser din Rusia are de plătit o amendă uriașă, pentru că a preparat o prăjitură decorată cu mesaje împotriva războiului dus de Putin. 

Anastasia Cerniceva a fost găsită vinovată de „discreditarea” forţelor armate ruse şi condamnată la plata unei amenzi în valoare de 35.000 dfe ruble (400 de euro), a declarat AFP o purtătoare de cuvânt a Tribunalului Izmailovski de la Moscova.

Tânăra a fost reţinută pentru scurt timp, joi, şi a fost condusă apoi la comisariat în vederea întocmirii unui proces-verbal.

Potrivit publicaţiei de opoziţie SOTA-Vision, prezentă la audieri vineri, Anastasia Cerniceva a fost denunţată autorităţilor după publicarea, în ianuarie, a unui articol critic despre prăjiturile sale, apărut în publicaţia pro-Kremlin Ţargrad.

Pe contul său de Instagaram, care are peste 30.000 de abonaţi, Anastasia Cerniceva a publicat, începând din primăvara lui 2022, numeroase fotografii cu prăjiturile sale cu mesaje politice.

În martie, ea a publicat o fotografie cu o prăjitură albă, pe care scria cu litere multicolore mesajul „Nu războiului”.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?