Prima pagină » Vladimir Putin a anulat decretul care garanta suveranitatea Republicii Moldova în problema Transnistriei

Vladimir Putin a anulat decretul care garanta suveranitatea Republicii Moldova în problema Transnistriei

by Maria I.
0 comment
Vladimir Putin a anulat decretul care garanta suveranitatea Republicii Moldova în problema Transnistreiei

Vladimir Putin a anulat decretul din 7 mai 2012 prin care garanta respectarea suveranității, integrității teritoriale și a neutralității Republicii Moldova în stabilirea statutului special pentru regiunea transnistreană. Documentul a fost anulat marți, după discursul în fața națiunii, în care a acuzat Occidentul de războiul din Ucraina, scrie publika.md.

Anularea decretului este argumentată astfel:

”Pentru a asigura interesele naționale ale Federației Ruse în legătură cu schimbările profunde care au loc în relațiile internaționale, am hotărât abrogarea decretului nr. 605 din 7 mai 2012 al președintelui Federației Ruse „cu privire la măsurile de punere în aplicare a politicii externe a Federației Ruse”, se menționează în decretul semnat marți, 21 februarie.

Decretul anulat a fost semnat în ziua când Vladimir Putin a preluat primul mandat de președinte al Federației Ruse. Prin acel document erau trașate direcțiile de politică externă și relații internaționale, iar în privința problemei transnistriene, acesta prevedea:

”Pentru a implementa în mod consecvent politica externă a Federației Ruse, care face posibilă asigurarea intereselor sale naționale pe baza principiilor pragmatismului, deschiderii și abordării multi-vectorale în contextul formării unui nou sistem policentric de relații internaționale, decid:

1. Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, împreună cu alte organisme executive federale:

d) în relațiile cu statele membre ale Comunității Statelor Independente: să continue participarea activă la căutarea modalităților de soluționare a problemei transnistrene bazate pe respectarea suveranității, integrității teritoriale și a statutului neutru al Republicii Moldova în stabilirea statutului special al Transnistriei.”

 

 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?