Prima pagină » Ministrul de Interne, prima reacție după tragedia de la 2 Mai: Am trimis un control complet al Corpului de Control pentru investigarea minuțioasă a evenimentelor

Ministrul de Interne, prima reacție după tragedia de la 2 Mai: Am trimis un control complet al Corpului de Control pentru investigarea minuțioasă a evenimentelor

by B. R.
0 comment

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a spus, luni, după accidentul teribil de la 2 Mai, acolo unde un șofer drogat a ucis doi tineri, că va trimite Corpul de Control la Constanța pentru a cerceta „lanțul de evenimente” care au dus la accident.   

Ministrul a reiterat solicitarea către toate structurile de Poliție și Parchet „să abordeze energic, frontal și direct fenomenul traficului de droguri și a crimei organizate”.

„Prima mea datorie este să mă asigur că e lămurit complet întreg adevărul. Asigur că orice neglijență sau vinovăție constatată în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii.

Am dispus un control complet al Corpului de control al ministrului pentru a crea cadrul juridic pentru investigarea minuțioasă a întregului lanț de evenimente.

MAI va comunica transparent asupra anchetei, în acord cu prevederile legale. În funcție de concluziile Corpului de control și de judecate mea, vom formula propuneri către instituțiile competente. Concluziile raportului vor fi făcute publice.

Reiterez solicitarea pe care am reiterat-o, repetat către toate structurile de poliție și parchet să abordeze frontal fenomenul traficului de droguri și crimei organizate.  Se impune combaterea cu toate forțele a traficului de droguri, de persoane și a crimei organizate.

Sancționarea consumatorilor și posesorilor e o dimensiune importantă, dar esențială este identificarea, inculparea și condamnarea marilor dealer, indiferent de complicități care s-ar putea identifica în jurul traficului de droguri. Asigur întreaga opinie publică că voi arunca în această luptă toate forțele cu atribuții legale.

Legea prevede obligativitatea controlului cu drug test în urma unui accident. Toate aspectele tehnice vor fi lămurite în ancheta Corpului de control. Nu doresc să dau niciun fel de indicație sau instrucțiuni Corpului de control. Vinovații vor fi stabiliți în funcție de prevederile legale și constatările din teren.

Am conștiința că din prima clipă când am pășit în acest minister am stabilit această prioritate de luptă cu traficul de droguri, de persoane și crima organizată”, a spus Cătălin Predoiu. 

Vlad Pascu, tânărul implicat în accidentul mortal de la 2 Mai în care două persoane și-au pierdut viața în timp ce acesta conducea sub influența substanțelor interzise, a fost oprit de poliție de două ori înainte de tragicul eveniment. Cu toate acestea, de fiecare dată a fost lăsat să meargă mai departe, deoarece autoritățile au efectuat doar testul de alcool. În plus, șeful poliției anunță că tânărul nu prezenta un comportament suspect. 

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța a confirmat, luni, într-o conferință de presă că tânărul a fost oprit de două ori de polițiști în trafic, fiind dus și la sediul Poliției din Vama Veche după ce în mașina sa au fost descoperite droguri. Șeful IPJ a confirmat că șoferul nu a fost testat pentru droguri deoarece nu avea un comportament care să indice consumul acestora și a susținut că tânărul a consumat substanțe interzise după ce a plecat din sediul poliției.

În prima instanță, Vlad Pascu a fost oprit în jurul orei 00.00, cu aproximativ cinci ore înainte de accident, în cadrul unui control rutier.

Ulterior, în jurul orei 3 dimineața, a fost din nou oprit de poliție, ca urmare a unui apel la 112 care indica faptul că acesta conducea neregulat prin stațiune. Deși ar fi fost testat pentru alcool, rezultatul fiind negativ, polițiștii nu au considerat necesar să îi efectueze și testul pentru droguri și l-au lăsat să plece. Se pare că șoferul nu a fost testat și pentru droguri deoarece singurul polițist din Mangalia care știe să utilizeze aparatul drugtest era în concediu.

La numai două ore distanță, în jurul orei 5 dimineața, Vlad Pascu a fost protagonistul accidentului care a dus la decesul a două persoane.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?