Prima pagină » Comisia Europeană introduce noi drepturi ale consumatorilor la reparații ușoare și atractive

Comisia Europeană introduce noi drepturi ale consumatorilor la reparații ușoare și atractive

by Maria I.
0 comment
Comisia Europeană introduce noi drepturi ale consumatorilor la reparații ușoare și atractive

Comisia Europeană a adoptat o nouă propunere pentru promovarea reparării bunurilor, care va permite consumatorilor să economisească bani și va sprijini obiectivele Pactului verde european prin reducerea deșeurilor. În ultimele decenii, atunci când un produs se defecta, acesta era mai degrabă înlocuit decât reparat, iar consumatorii nu primeau suficiente stimulente pentru a-și repara bunurile. Noua propunere va face repararea mai ușoară și mai accesibilă pentru consumatori, ceea ce va da un impuls sectorului reparațiilor, stimulând în același timp producătorii și vânzătorii să dezvolte modele de afaceri mai sustenabile, scrie green-report.ro.

În ultimele decenii, atunci când un produs se defecta, acesta era mai degrabă înlocuit decât reparat, iar consumatorii nu au primit suficiente stimulente pentru a-și repara bunurile la expirarea garanției legale. Propunerea le va permite consumatorilor să repare mai ușor și mai ieftin produsele, în loc să cumpere unele noi. În plus, o cerere mai mare în aceste sens va da un impuls sectorului reparațiilor, stimulându-i în același timp pe producători și vânzători să dezvolte modele de afaceri mai sustenabile.

Conform Comisiei Europene, propunerea va asigura faptul că mai multe produse sunt reparate înainte să expire garanția legală și că, totodată, consumatorii au la dispoziție opțiuni mai simple și mai ieftine de reparare a produselor care pot fi reparate din punct de vedere tehnic (cum ar fi aspiratoarele sau, în curând, tabletele și telefoanele inteligente) atunci când garanția legală a expirat sau când bunul nu mai funcționează din cauza uzurii.

Consumatorii vor avea un „drept la reparare” pentru produsele care pot fi reparate tehnic, atât înainte, cât și după expirarea garanției legale. Înainte de expirarea garanției legale, vânzătorii vor fi obligați să ofere reparații, cu excepția cazului în care acestea sunt mai costisitoare decât înlocuirea produsului. După expirarea garanției legale, consumatorii vor avea la dispoziție un nou set de drepturi și instrumente pentru a face repararea mai ușoară și accesibilă.

Propunerea Comisiei trebuie să fie adoptată de Parlamentul European și de Consiliu.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?