Prima pagină » FOTO | Lucrările avansează pe drumul expres Craiova-Pitești. 31,7 kilometri se dau în folosinţă anul acesta

FOTO | Lucrările avansează pe drumul expres Craiova-Pitești. 31,7 kilometri se dau în folosinţă anul acesta

by B. R.
0 comment

Mobilizare de forță, de tehnică, de oameni și de resurse! Încă 31,7 kilometri din drumul expres Craiova-Pitești vor fi dați în folosință anul acesta, înainte de termenul contractual. Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 70%, a transmis Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.   

Oficialul a anunțat astăzi că a fost în vizită pe șantierul de pe tronsonul 3 al drumului expres Craiova-Pitești.

Printr-o postare pe Facebook, Scrioșteanu a spus că au fost finalizate lucrările de execuție pentru 31/32 structuri (poduri și pasaje). În prezent se execută lucrări de racordare a structurilor cu terasamentul și calea de rulare și umpluturi necesare terasamentelor, lucrări realizate în proporție de 85%. De asemenea, se execută lucrări de săpături pentru terasamente (stadiu de realizare 90%), acestea fiind continuate și pe ultimul sector de la km 58. Se continuă execuția lucrărilor de realizare a șanțurilor, rigolelor și elementelor de colectare și evacuare a apelor pluviale.

Oficialul a mai spus că au fost realizați 20/30 km din umplutura de balast la cota superioară, sunt în curs de finalizare spațiile de servicii, lucrări realizate în proporție de 95%, iar acum se lucrează la ultimele finisaje. De asemenea, au fost finalizate lucrările de relocare a utilităților și se execută lucrări la sistemul ITS și la iluminatul public de pe traseul drumului expres.

„Cei 31,7 km aferenți Lotului 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești, cuprins între Slatina și Colonești, este unul din obiectivele de infrastructură rutieră a cărui dare în trafic va fi la sfârșitul acestui an, înainte de termenul contractual. Vă reamintim faptul că anul trecut au fost dați în trafic primii 40 km de drum expres în România aferenți Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești. Drumul Expres Craiova-Pitești este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje”, a scris acesta.

Drumul Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 3 – Slatina (Valea Mare) – Colonești
Lungime: 31,75 km
Descriere: 2x(2×3,5) m / Acostamente 2×1,5 m / Banda mediana 3,00 m
Valoare: 670 mil lei (estimată la licitație: 999 mil lei)
Stadiu (martie 2023): 70%
Finalizare probabilă: 2023

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?