Prima pagină » Comisia europeană interzice utilizarea aplicației Tik Tok pe telefoanele angajaților săi din motive de securitate

Comisia europeană interzice utilizarea aplicației Tik Tok pe telefoanele angajaților săi din motive de securitate

by Maria I.
0 comment
Aplicația TikTok va fi interzisă pe dispozitivele guvernamentale din România. Anunțul ministrului Digitalizării, Sebastian Burduja

Comisia Europeana este prima instituție europeană care interzice utilizarea Tik Tok pe telefoanele angajaților săi. Măsura urmărește să protejeze Comisia împotriva amenințărilor la adresa securității cibernetice și a acțiunilor care ar putea fi exploatate pentru atacuri cibernetice, informează Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Consiliul de Administrație al Comisiei Europene a decis să suspende utilizarea aplicației TikTok pe dispozitivele de serviciu, precum și de pe dispozitivele personale înscrise în serviciul de dispozitive mobile al Comisiei.

Această măsură urmărește să protejeze Comisia împotriva amenințărilor la adresa securității cibernetice și a acțiunilor care ar putea fi exploatate pentru atacuri cibernetice împotriva mediului corporativ al Comisiei. Evoluțiile în materie de securitate ale altor platforme de comunicare socială vor fi, de asemenea, revizuite în permanență.

DNSC arată că măsura este în conformitate cu politicile interne stricte de securitate cibernetică ale Comisiei pentru utilizarea dispozitivelor mobile pentru comunicațiile profesionale. Acesta completează recomandările de lungă durată ale Comisiei adresate personalului de a aplica cele mai bune practici atunci când utilizează platformele de comunicare socială și de a menține un nivel ridicat de conștientizare cibernetică în activitatea lor de zi cu zi.

Comisia se angajează să se asigure că personalul său este bine protejat împotriva amenințărilor și incidentelor cibernetice din ce în ce mai mari. Prin urmare, este de datoria noastră să răspundem cât mai curând posibil la potențialele alerte cibernetice.

Suspendarea este o decizie corporativă internă care se limitează strict la utilizarea dispozitivelor înscrise în serviciul său mobil.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?