Prima pagină » Agenția de rating Fitch a revizuit perspectiva de țară de la negativă la stabilă. Ciucă: Economiștii confirmă astfel soluțiile guvernării noastre responsabile

Agenția de rating Fitch a revizuit perspectiva de țară de la negativă la stabilă. Ciucă: Economiștii confirmă astfel soluțiile guvernării noastre responsabile

by Maria I.
0 comment
Agenția de rating Fitch a revizuit perspectiva de țară de la negativă la stabilă. Ciucă: Economiștii confirmă astfel soluțiile guvernării noastre responsabile

Agenția de rating Fitch a reconfirmat în data de 24 martie 2023 ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută și a revizuit perspectiva de țară de la negativă la stabilă. Aceasta este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei ratingului României operată de aceasta agenție din aprilie 2020, transmite Ministerul Finanțelor. Premierul Nicolae Ionel Ciucă susține că soluțiile pe care Guvernul României le-a întreprins în ultima perioadă în ceea ce privește dezvoltarea economică a tării au fost motivul pentru care perspectiva de țară a României a fost revizuită. 

”Agenția de rating Fitch a operat, după aproape trei ani, prima îmbunătățire a ratingului României și a revizuit perspectiva de țară de la negativă la stabilă.
Economiștii confirmă astfel soluțiile guvernării noastre responsabile și importanța stabilității politice, sociale și economice în această perioadă complicată la granițele țării. Am trecut cu bine peste provocări, iar 2022 a fost an de vârf pentru atragerea de fonduri europene, de investiții străine și a dovedit capacitatea economiei românești de a performa. 2022 este și anul în care am reușit să deschidem un amplu proces de reforme necesare economiei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență și ghidate obiectivului nostru de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.”, a scris premierul pe pagina sa de socializare.
Premierul a subliniat faptul că această decizie reprezintă o încurajare pentru România, iar pentru Guvern o responsabilizare și o certitudine a faptului că programele guvernamentale și măsurile pentru dezvoltare trebuie să continue.
„Decizia Agenției de rating Fitch reprezintă și un semnal de încredere în perspectivele de creștere economică, fundamentate pe continuarea programelor guvernamentale și susținerea oportunităților de dezvoltare ale României.”, a explicat Ciucă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?