Prima pagină » Europarlamentarul și medicul Tudor Ciuhodaru anunță o premieră la nivel european. A fost înființată o Comisie de Sănătate care se va ocupa strict de sănătatea cetățenilor europeni

Europarlamentarul și medicul Tudor Ciuhodaru anunță o premieră la nivel european. A fost înființată o Comisie de Sănătate care se va ocupa strict de sănătatea cetățenilor europeni

by Maria I.
0 comment
Europarlamentarul și medicul Tudor Ciuhodaru anunță o premieră la nivel european. A fost înființată o Comisie de Sănătate care se va ocupa strict de sănătatea cetățenilor europeni
Tudor Ciuhodaru, europarlamentar și medic român, a anunțat formarea la nivelul Uniunii Europene a unei Comisii de Sănătate al cărei prim-vicepreședinte este. Acest demers va aduce beneficii pentru pacienții din România, dorindu-se uniformizarea standardelor de calitate din sănătate prin demersuri comune. „Primul meu demers este legat de realizarea unei veritabile Uniuni Europene a Sănătății în care sunt asigurate pentru toți românii aceleași standarde de calitate în sănătate ca în toate statele membre”, a declarat medicul. 
„E oficial. Am reușit. E o veste bună pentru România și o premieră la nivel european. Pentru prima dată s-a înființat o Comisie de Sănătate la nivel european care se va ocupa strict de sănătatea cetățenilor europeni. Azi a avut loc ședința de constituire a acestei noi Comisii de sănătate (SANT).
Sunt prim-vicepreședintele acestei noi comisii ca apreciere și recunoștere a tuturor demersurilor reușite pe care le-am făcut și de care pot beneficia acum toți pacienții din România. Concret, multe vieți pot fi acum salvate prin Planul european de luptă împotriva cancerului și Mecanismul European de Protecție Civilă ( am obținut 1,26 miliarde EUR pentru România pentru înfiinţarea unor noi capacităţi medicale, tehnice şi logistice, -pentru a facilita accesul la tratament al pacienților critici (arși, politraumatizați) în situaţii de urgenţă).”, anunță Tudor Ciuhodaru.
Europarlamentarul susține că românii trebuie să fie tratați în spitalele din marile orașe ale țării la fel cum sunt tratați alți cetățeni europeni în tările lor și a publicat o lista cu 5 obiective menite să ducă sistemul de sănătate la nivelul următor.
„Sănătatea se susține cu măsuri concrete. Vreau să fim tratați la Iași, București, Timisoara, Oradea, Alba Iulia la fel ca la Bruxelles. Și nu mă refer doar la tratamentul medical. Primul meu demers este legat de realizarea unei veritabile Uniuni Europene a Sănătății în care sunt asigurate pentru toți românii aceleași standarde de calitate în sănătate ca în toate statele membre.
5 obiective sunt prioritare pentru mine și le-am depus chiar azi în această comisie. Vreau ca toți românii să poată beneficia de:
1. stabilirea unor standarde europene de calitate în sănătate;
2. controlul infecțiilor nosocomiale la nivel european;
3. o strategie unitară de producție de medicamente la nivel european (Institutul Cantacuzino trebuie să devină un brand de țară susținut la nivel european!);
4. acces la medicamente ieftine;
5. politici europene privind resursele umane din sănătate.”, explică Tudor Ciuhodaru.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?