Prima pagină » DETALII CUMPLITE: a murit fetița care s-a înecat cu jeleu, creierul copilei a fost privat de oxigen mai bine de o oră

DETALII CUMPLITE: a murit fetița care s-a înecat cu jeleu, creierul copilei a fost privat de oxigen mai bine de o oră

by B. R.
0 comment

Eleva de 14 ani, care în urmă cu o săptămâna s-a înecat cu un jeleu la școală, a murit. Copila de a14 ani era de șase zile în comă profundă, iar medicii o conectaseră la aparate, pentru a-i menține funcțiile vitale. 

Din păcate, după șase zile în care s-a aflat în comă profundă pe secția de terapie intensivă a Spitalului de copii din Cluj, trupul adolescentei de 14 ani nu a mai rezistat. Rând pe rând, organele fetei au cedat, spun medicii, iar funcțiile vitale i-au fost menținute doar cu ajutorul aparatelor. 

Creierul fetei fusese privat de oxigen mai bine de o oră, lucru care a făcut ca șansele de supraviețuire să scadă dramatic spre zero, spun medicii.

Folosind laringoscopul, medicul de pe ambulanță a reușit să scoată rapid jeleul din căile respiratorii și în doar 7 minute funcțiile vitale îi reveniseră. Însă, încă de la început, medicii de la spital erau rezervați cu privire la recuperare. acum, ancheta, este continuată de polițiști, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Trista poveste a început în urmă cu o săptămână, când, în timpul unei pauze, eleva s-a înecat la școală cu un jeleu. Nimeni din jurul ei nu a știut să-i aplice manevra Heimlich, salvatoare de cele mai multe ori în cazuri de sufocare cu un corp străin. Profesorii au sunat la 112, dar până la sosirea ambulanței, medicul din comună a început manevrele de resuscitare. Nici sosirea paramedicilor SMURD nu a ajutat-o foarte mult pe fată, pentru că autospeciala SMURD de prim-ajutor nu era dotată cu un laringoscop, important și util în astfel de cazuri. Abia după o oră a ajuns la școală singurul echipaj de ambulanță din acea zi cu medic, dar era deja extrem de târziu.

“Echipajul SMURD din cadrul Punctului de Lucru Mociu a fost solicitat în cursul zilei de astăzi pentru a interveni în cazul unei eleve de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu la Şcoala Gimnazială Geaca. Apelul de urgenţă a venit în jurul orei 11:00, în urma căruia au fost dislocate pentru acordarea primului ajutor calificat şi a asistenţei medicale de urgenţă echipajul SMURD din cadrul Punctului de Lucru Mociu, un echipaj SAJ din cadrul Spitalului Municipal Gherla şi elicopterul SMURD din Punctul Aeromedical Jibou”, se arăta într-o informare de la acea dată a ISU Cluj.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?