Prima pagină » Ziua Mondială de luptă împotriva Tuberculozei marcată prin iluminarea Palatului Victoria în roșu

Ziua Mondială de luptă împotriva Tuberculozei marcată prin iluminarea Palatului Victoria în roșu

by Maria I.
0 comment
Ziua Mondială de luptă împotriva Tuberculozei marcată prin iluminarea Palatului Victoria în roșu

Palatul Victoria va fi iluminat în această seară în roșu, culoarea-simbol a luptei împotriva tuberculozei, alăturându-se astfel campaniei desfășurată în fiecare an cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Tuberculozei, arată Executivul într-un comunicat de presă.

”Preocuparea pentru sănătatea publică implică atât asigurarea accesului la tratamente, o infrastructură modernă, cât și valorificarea progresului și a inovației în beneficiul pacienților. Noul cadru strategic pentru controlul tuberculozei în România, aprobat de Guvern în cursul anului trecut, introduce schimbări substanțiale privind modul de îngrijire și asimilarea noilor medicamente, servicii, teste de diagnostic, vaccinuri. Combaterea și controlul tuberculozei rămân priorități pentru sănătatea publică din România și pentru Guvern”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Ziua Mondială de luptă împotriva Tuberculozei este marcată în data de 24 martie pentru a atrage atenția asupra efectelor acestei boli și asupra sănătății publice la nivel global.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?