Prima pagină » Ministerul Educației a lansat saptamanaverde.edu.ro. Platforma educațională care oferă idei și sugestii de activități pentru profesori și elevi în Săptămâna verde

Ministerul Educației a lansat saptamanaverde.edu.ro. Platforma educațională care oferă idei și sugestii de activități pentru profesori și elevi în Săptămâna verde

by Maria I.
0 comment
Ministerul Educației a lansat saptamanaverde.edu.ro. Platforma educațională care oferă idei și sugestii de activități pentru profesori și elevi în Săptămâna verde

Platforma Saptamanaverde.edu.ro a fost lansată de către Ministerul Educației și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Este un proiect care își propune să vină în sprijinul cadrelor didactice și al elevilor pentru a identifica cu ușurință idei de activități care să fie desfășurate în cadrul Programului „Săptămâna verde”.

În acest an școlar, fiecare unitate de învățământ are la dispoziție, la alegere, o săptămână din perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, pentru a derula programul Săptămâna verde. Școlile vor realiza, timp de 5 zile consecutive, activităţi educaționale care contribuie la prevenirea schimbărilor climatice şi la protejarea mediului, transmite Ministerul Educației.

Plaftorma conține o serie de materiale informative și idei /sugestii de activități ce pot fi organizate la nivelul unităților de învățământ. Cadrele didactice nu sunt obligate să se limiteze la resursele propuse, fiind încurajate să identifice, la nivel local, și alte tipuri de activități complementare.

În 2022, Raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, realizat la inițiativa Președintelui României Klaus Iohannis, a propus programul Săptămâna verde și dezvoltarea de instrumente (inclusiv digitale) în vederea implementării. Departamentul Climă și Sustenabilitate din cadrul Administrației Prezidențiale s-a implicat în ultimele luni în a reuni și a mobiliza entitățile relevante în dezvoltarea și implementarea acestei platforme.

„Având în vedere importanța educației privind schimbările climatice, platforma educațională lansată astăzi reprezintă un instrument util pentru cadrele didactice și elevii care participă la activitățile din Săptămâna verde. Cu astfel de inițiative, contribuim cu toții la formarea unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător și implicit a unei societăți care își protejează viitorul. Toate materialele și activitățile incluse în această platformă reprezintă un punct de pornire și ne dorim să le dezvoltăm în anii viitori alături de întreaga comunitate educațională. Mult succes elevilor, profesorilor și partenerilor în această primă ediție a programului Săptămâna verde!”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?