Prima pagină » ANALIZĂ: Plafonarea RCA, praf în ochi. Oferta primită de un șofer după ce măsura a intrat în vigoare

ANALIZĂ: Plafonarea RCA, praf în ochi. Oferta primită de un șofer după ce măsura a intrat în vigoare

S-au plafonat asigurările auto și au rămas la fel de scumpe.

by B. R.
0 comment

RCA plafonat degeaba. Șoferii care au vrut să-și încheie astăzi, 12 aprilie, polițe obligatorii au avut o surpriză: prețurile după intrarea în vigoare a măsurii sunt ori la fel, ori diferențele sunt foarte mici.   

Timp de 6 luni de acum încolo, companiile nu mai au voie să crească prețurile polițelor.

Diferențele de prețuri dintre polițele emise în ziua în care a intrat în vigoare plafonare și cele din perioada recentă sunt mici.

De exemplu, un șofer din București, cu vârsta de 54 de ani și care deține o mașină cu un motor de 1,9 litri, a primit, pe 12 aprilie, o ofertă cuprinsă între 2.050 lei și 2.983 de lei pentru o perioadă de 6 luni, și o oferta cuprinsă între 2.205 lei și 3.190 lei pentru o perioadă de 12 luni.

Unii asigurători nici măcar n-au modificat prețurile. Asta deși legea prevede sancțiuni de până la 50.000 de lei pentru cine nu revine la tarifele din 28 februarie 2023.

În timp ce plafonarea e în vigoare, autoritățile ar trebui să modifice legea RCA, în așa fel încât să nu mai avem parte de alte falimente. Specialiștii din asigurări cred că tocmai înghețarea tarifelor destabilizează și mai mult piața.

Iar după ce dispare plafonarea, prețurile ar putea crește din nou. Majorări la RCA am putea vedea și odată cu modificarea legislației. Se dorește ca asigurătorii să plătească mai mult la Fondul de Garantare, sub forma unui împrumut. Doar că asiguratorii și-ar putea recupera banii scumpind polițele.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?