Prima pagină » PNL vrea eliminarea cotei de impozitare pentru dividendele din fonduri de pensii private

PNL vrea eliminarea cotei de impozitare pentru dividendele din fonduri de pensii private

by B. R.
0 comment

Patru deputați liberali au depus un proiect legislativ pentru eliminarea cotei de impozit pe dividende aplicată fondurilor de pensii administrate privat sau facultative. Iniţiatorii proiectului sunt deputaţii PNL Bogdan Huţucă, Gabriel Andronache, Mara Calistra şi Florin Roman.

Proiectul legislativ modifică articolul care stabilește unde se aplică acea cotă de impozitare de 8 procente la dividende. “Prevederile prezentului articol nu se aplică în cazul dividendelor plătite de o persoană juridică română fondurilor de pensii administrate privat, fondurilor de pensii facultative şi organismelor de plasament colectiv fără personalitate juridică, constituite potrivit legislaţiei în materie”, scrie în proiect.

Iniţiatorii scriu în expunerea de motive a proiectului că, până la intrarea în vigoare a Ordonanţei Guvernului 16/2022 privind măsuri fiscale, impozitul pe dividende nu se va aplica dividendelor încasate de fondurile de pensii private sau facultative.

Proiectul legislativ a fost semnat de 26 parlamentari liberali. Documentul va intra în dezbaterea Senatului, iar Camera Deputaţilor este for de decizional.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?