Prima pagină » Urmează concedieri în România! Mii de angajați riscă să rămână fără serviciu în următoarele luni

Urmează concedieri în România! Mii de angajați riscă să rămână fără serviciu în următoarele luni

by A. Ionut
0 comment
Mii de angajați riscă să rămână fără serviciu

Mii de angajați români riscă să rămână fără serviciu, în 2023.

Și asta deoarece peste 6 mii de firme au dificultăți financiare. Iar oamenilor nu le va fi deloc ușor să își găsească un nou loc de muncă, pentru că multe companii vor bloca angajările. Firmele sunt afectate de majorarea taxelor, de facturile mari la energie sau gaze și de scăderea vânzărilor.

Și în companii internaționale, care au mii de salariați în România, s-a dat startul concedierilor. Una dintre cele mai mari firme de livrări anunță că va da afară, anul acesta, peste 6% din salariații pe care îi are în întreaga lume. Mii de disponibilizări fac, la nivel global, până și giganții Microsoft, Twitter, Amazon şi Meta, compania mamă a Facebook.

Citeste si: Cele mai mari percheziţii din istoria Maramureşului, după o fraudă de aproape 500.000 de euro: Cum acţiona reţeaua care profita de pe urma refugiaţilor ucraineni

În România, peste 13 mii de firme, în care lucrează 710.000 de români, au probleme financiare, iar 67 dintre companiile de impact au datorii la bugetul de stat în valoare totală de 170 de milioane de lei. Totodată, anul trecut a crescut cu 10% numărul firmelor care au intrat în insolvență.

„Dacă ne uităm la rezultatele din ultimul an, vedem cel puțin 6 mii de companii care sunt din această categorie a companiilor de impact, care înregistrează dificultăți financiare. 

Reducerile de personal și, în general, orice măsură de acest tip, sunt soluții punctuale la anumite probleme”, spune Paul Dieter Cîrlănaru, manager companie de insolvență.

Citeste si: Proiect de lege aflat pe ultima sută de metri: 1 milion de pensionari ar urma să scape de impozit

Specialiștii estimează că multe firme vor apela la concedieri pentru a-și reduce cheltuielile, iar mii de angajați vor rămâne fără joburi, până la finalul anului. Mulți și-au pierdut deja locurile de muncă.

Un studiu realizat de o platformă de job-uri online arată că aproape 44% dintre angajați se tem de disponibilizări, 15% de tăierile salariale, iar 14% cred că le-ar fi greu să își găsească un alt loc de muncă.

Cele mai afectate firme sunt din Capitală și din județele Bihor şi Cluj, în special din domeniul comerțului, construcțiilor, industriei prelucrătoare și tranzacțiilor imobiliare.

Sursa foto: manager.ro

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?