Prima pagină » 14.000 de procese pentru RECALCULAREA pensiilor deschise de minerii din Valea Jiului

14.000 de procese pentru RECALCULAREA pensiilor deschise de minerii din Valea Jiului

by B. R.
0 comment

Val de procese pentru RECALCULAREA pensiilor minerilor din Valea Jiului. Potrivit liderilor de sindicat, în prezent sunt deschise aproximativ 1400 de procese, iar reclamanții au mari șanse să câștige mai multe drepturi bănești. Sindicaliștii susțin că s-a ajuns în această situație pentru că cei de la casele de pensii ar fi calculat cu rea intenție, astfel încât să acorde pensii cât mai mici.  

Peste 1400 de acțiuni în instanță au făcut deja avocații contractați de Federația Națională a Muncii pentru recalcularea pensiilor foștilor mineri din patru județe. Sunt deschise procese atât pentru recalcularea pensiei pe Legea nr.197/2021, cât și pe Legea nr.74/2022.

Într-un interviu, președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, este convins că funcționarii Casei de Pensii vor fi obligați de instanțe să recalculeze pensiile, dar și să emită decizii de pensionare inclusiv pentru angajații firmelor prestatoare de servicii pentru Complexul Energetic Oltenia.

„Casele de pensii interpretează cum vor ele reglementările, noi le-am acționat în judecată pentru că au făcut calculele cum vor ei și o fac cu rea-voință. Nu calculează corect pensiile oamenilor, atât ale foștilor mineri, cât și actualilor solicitați, în sensul că nu le dau banii conform procedurilor,” a declarat Constantin Crețan. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?